În martie, Timișoara îi provoacă pe alergători

Timișoara este și un oraș al sportului. Pe lângă evenimentele culturale sportivii amatori pot găsi aici competiții interesante la care pot să-și testeze aptitudinile.

În luna martie, mai exact în 27, se dă startul unei competiții devenită deja tradiție în orașul de pe Bega, Timișoara 21K. Pot participa alergători de oriunde din țară, așa că această competiție poate fi și un bun pretext pentru un city break cu familia sau cu prietenii.

Aflată deja la a patra ediție, competiția Timișoara 21K, este un concurs de alergare pe o distanță de semi maraton, 21 km, pe un traseu marcat prin zona centrală a orașului. Alergătorii vor parcurge și partea centrală a malurilor Begăi dar și centrul istoric. Practic, cursa este un tur de vizitare în forță.

De la an la an, competiția a crescut și a reușit să alinieze la start un număr tot mai mare de sportivi amatori, dar și de profesioniști, atât din țară cât și din străinătate, pasionați de mișcare dar și motivați de o competiție serioasă.

Timișoara 21K nu este însă singura competiție de alergare din oraș. Mai sunt și altele care au reușit, în ultimii ani, să-și câștige notorietatea. Merită menționat UVT Liberty Maraton, un eveniment care reușește, la rândul său, să promoveze interesul pentru sport și pentru un stil de viață sănătos.

Unde te cazezi dacă participi la Timișoara 21K?

Startul cursei va fi amenajat în Piața Unirii, așa că zona se va aglomera. Deoarece este o zonă pietonală locurile de parcare din apropiere sunt limitate, așa că, ar fi recomandată evitarea utilizării mașinii pentru a ajunge la start. Așadar, dacă vii din altă parte pentru concurs, cea mai bună alterativă este zona centrală, la o distanță de mers pe jos până la linia de start.

Aici intervenim noi. Poziționarea apartamentelor noastre, în zona Pieței Maria, este la aproximativ 15 minute de mers pe jos până în Piața Unirii. Poți face o plimbare în care vei putea să vezi și o parte din traseul cursei. După cursa propriu-zisă, poți rămâne în continuare la eveniment sau poți să te relaxezi pe una dintre terasele din zona centrală. Vei putea mânca ce îți poftește inima pentru a-ți recăpăta forțele.

În același timp, este foarte accesibil să te întorci la cazare pentru un duș, după care să te întorci să te bucuri de ceea ce se întâmplă în zona centrală.

phone-squarethumbs-upwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram