Destinații de vară „la doi pași” de Timișoara

Timișoara are o poziționare privilegiată. Chiar dacă orașul este poziționat în plină câmpie, la doar două ore de mers cu mașina se poate urca la munte, în Banatul Montan. Aici, turistul curios poate experimenta tot ceea ce muntele poate oferi în sezonul de vară.

Banatul Montan este un loc de relaxare dar și unul de aventură, gata să fie străbătut. O serie de lacuri au locuri amenajate pentru plajă și înot. De asemenea, exploratorii sunt invitați la expediții cu bicicletele pe poteci de munte, prin păduri dese, unde canicula nu prea răzbate. Așadar, un city break în Timișoara poate fi animat și cu o expediție la munte. Zona Văliug, Gărâna, Semenic sau zona Muntele Mic, Poiana Mărului sunt la distanțe rezonabile. De asemenea există și alte variante.

Zona Văliug-Gărâna-Semenic

Aici sunt pregătite o serie de activități pentru petrecerea timpului liber în natură. Pe lângă lacurile perfecte pentru înot și pontoanele pregătite pentru plajă, cei care preferă un sejur mai activ au de unde alege. La Văliug există un centru de închiriere pentru biciclete electrice, centru care și organizează diferite circuite prin zonă. Așa că, ai parte de un ghid profesionist care îți va arăta ceea ce zona poate să ofere într-o tură plăcută pe două roți.

De asemenea, tot în zona Văliug, există și un parc de aventură în care atât copiii cât și adulții se pot distra în condiții de siguranță.

La Gărâna este o tiroliană destul de lungă care poate să satisfacă pofta de adrenalină amatorilor de senzații tari.

Există variante și pentru cei care vor să descopere natura la pas. Sunt o serie de trasee care duc pe Munții Semenic și în stațiunea din apropierea vârfului.

Zona Muntele Mic-Poiana Mărului

Și aici sunt disponibile o serie de activități. Pasionații de ciclism montan pot explora zona pe bicicletele disponibile spre închiriere pe Muntele Mic. Aici sunt și trasee de downhill amenajate, așa că, amatorii acestui sport au ce face.

Pentru cei care vor să cucerească un vârf de peste 2000 m într-o singură zi sunt disponibile trasee către Vârful Țarcu de unde vor avea o panoramă absolut superbă.

În Poiana Mărului, malul lacului este amenajat pentru camping și plajă, așa că și partea de relaxare este acoperită.

Alte variante

Dacă piscinele din oraș nu sunt suficiente, sunt o serie de alte variante în afara orașului. La o distanță rezonabilă, de exemplu, este complexul turistic de la Valea lui Liman unde există și o piscină, iar natura asigură liniștea de care ai nevoie pentru câteva ore de destindere.

phone-squarethumbs-upwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram