Bicicleta, mijlocul de transport perfect pentru descoperirea Timișoarei

Timișoara este un oraș surprinzător care merită să fie descoperit pe îndelete, plimbându-te pe străduțele din centrul istoric sau pe malurile Begăi dacă ai nevoie de puțină liniște și natură. Dacă vrei să parcurgi orașul lin și fără probleme de trafic recomandăm bicicleta. Bineînțeles, nu trebuie să vii cu bicicleta de acasă pentru city break-ul în Timișoara. Noi punem la dispoziție oaspeților noștri o flotă de biciclete, pregătite pentru descoperirea orașului.

Pe malurile Begăi cu bicicleta

O mare parte din malurile Begăi care traversează orașul au fost reamenajate astfel încât să ofere o libertate de mișcare cât mai mare bicicliștilor și pietonilor. De pe malurile Begăi, turistul curios poate descoperi în tihnă Timișoara.

Dacă pornești din zona centrală, poate chiar din zona Pieței Maria, poți merge în direcția în care curge râul. Vei descoperi, o zonă istorică valoroasă, cea din jurul pieței Iosefin, apoi poți urmări cursul apei către o zonă industrială care prezintă un alt fel de istorie.

În cazul în care mai ai chef de pedalat, ai posibilități să-ți consumi energia și să descoperi partea mai sălbatică a râului. Poți continua pe pista de biciclete până la granița cu Serbia, la aproximativ 30km de la ieșirea din oraș.

Prima oprire poate fi ecluza de la Sânmihai, recent recondiționată. Acum a redevenit un punct esențial de infrastructură de transport astfel încât localitățile periurbane aflate pe malul Begăi să beneficieze și de transport pe râu pentru a face legătura cu orașul.  Mai mult, Bega poate fi parcursă cu ambarcațiuni până în Serbia. Se derulează demersuri pentru lansarea unui astfel de proiect.

De-a lungul pistei pot fi găsite locuri de popas, terase și locuri de petrecere a timpului liber. Așadar, dacă pedalatul începe să devină obositor, turistul se poate opri la o masă cu mici și bere sau poate experimenta wakeboarding-ul în locurile amenajate odată cu darea în folosință a pistei de bicicleta.

O tură cu bicicleta prin oraș poate fi făcută într-o zi în care ai chef de activitate și mișcare. Avantajul e ca poți ieși cu ușurință din zona centrală și poți explora părți ale orașului altfel mai greu accesibile. Libertatea de mișcare oferită de bicicletă poate completa frumos experiența de vizitare a Timișoarei.

phone-squarethumbs-upwhatsapp linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram